Samo še 5 let do stotke

Peter Florjančič je 5. marca 2014 dopolnil 95 let. Tokrat rojstni dan ni praznoval samo delovno. Tri dni ga je snemala NHK – Japonska Nacionalna Televizija, za svojo oddajo o svetovnih inovatorjih. Oddajo pripravljajo že 8 let, Peter Florjančič bo predstavnik Slovenije, poleg njega pa bosta v oddaji še inovatorja iz Kitajske in Singapurja.

Slavnostni dogodek se je odvijal v Hotelu Lovec, za prijetno presenečenje pa je poskrbel blejski župan Janez Fajfar, ki je za to priložnost oblekel “župansko uniformo”.

Podjetniški krožek Srednje ekonomske šole Ljubljana

Dijaki Srednje ekonomske šole Ljubljana, Roška, so pod vodstvom mentorice Zdenke Sušec 3. marca obiskali Petra Florjančiča. V podjetniškem krožku se ukvarjajo tudi z inovacijami in na to temo je tekel tudi pogovor.

Cvetje v Jeseni – revija za starejše generacije

Res je, revija je na prodaj na vseh ključnih prodajnih mestih (poštah, trgovinah, bencinskih servisih, kioskih…). Kot brezplačno žal nismo uspeli predvsem zaradi finančnih okoliščin, smo pa zato revijo preoblikovali v običajno revijo, ki ima kljub temu svojo dodano vrednost. To je pozitivni pristop k pisanju in izberi vsebin, kjer so objavljeni številni intervjuji z ljudmi, ki so resnično uspeli in v svojem življenju naredili nekaj pomembnega. Poleg tega pa je edina revija v prosti prodaji, ki je namenjena starejši generaciji, a obenem zanimiva tudi za srednjo generacijo.

Zavod za razvoj kulture, umetnosti, medijev in športa,

Tjaša Platovšek
univ.dipl.soc.del.